Gespecialiseerd programma voor hyperventilatie, angst- en paniekaanvallen

Onverwachte paniekaanvallen, intense angst, hartkloppingen, zweten, een misselijk gevoel, duizeligheid, oppervlakkig en benauwd ademhalen, angst om te sterven, onrust, … Eenmaal de diagnose ‘paniekstoornis’ is gesteld, begint voor veel mensen een lijdensweg en een zoektocht naar een passende behandeling. Sommigen trekken zich terug, ontwikkelen angst voor de angst, of chronische angst voor het uitbreken van een volgende aanval. Het gevolg is dat hun sociale leven dreigt af te brokkelen en ook dat van de partner lijdt eronder.

Klassieke medicatie verzacht de symptomen maar het onderliggende probleem blijft vaak sluimeren. Volgens mij is de innerlijke natuur en veerkracht van de mens sterker dan de middelen uit de apotheek. Op basis van mijn ervaring durf ik te stellen dat de echte oplossing uit de mens zelf komt, mits de nodige begeleiding, inzet en medewerking. Het programma focust op duurzame oplossingen en het herstellen van het vertrouwen in het eigen lichaam.

In fase 1 van het programma wordt er vooral intra-psychisch gewerkt. Hierbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van innerlijke harmonie in je persoonlijke identiteit. In deze fase leer je opnieuw rust, vredigheid en vertrouwen te ervaren in lichaam en geest.

In fase 2 ligt de nadruk op het herwinnen van sociale vaardigheden, sociaal vertrouwen en genieten. Het programma leidt tot een vernieuwde en duurzame levenskwalieit en uiteraard tot het achterwege blijven van de typische klachten en symptomen. Je opnieuw goed voelen in je eigen vel en opnieuw genieten van de mooie dingen des levens, is de essentie.

Praktische info:

  • 12 wekenprogramma op individuele basis , zowel overdag als ’s avonds
  • 1 sessie per week of per 14 dagen, kostprijs 540 €
  • Je kan een gratis info-gesprek aanvragen over dit programma via het contactformulier of telefonisch