Werkwijze

Elke mens is uniek in zijn of haar verschijningsvorm en elke mens brengt zijn eigen fenomenologisch verhaal. Ik laat mij graag verwonderen door het unieke van ieders persoonlijkheid en verhaal.

Als psychotherapeut en coach heb ik een heel eigen en persoonlijke no-nonsense stijl ontwikkeld in de meer dan 30 jaar dat ik praktiserend ben. Ik ben begonnen (in 1987) als ‘gestalttherapeut’ en heb mij gaandeweg laten inspireren door andere psychotherapeutische scholen zoals psycho-analyse, psycho-synthese, ontwikkelingspsychologie, NLP, psycho-drama, lichaamsgerichte therapie, mindfulness, humor in therapie, focussing, evolutiepsychologie en zen. Dit proces blijft verder lopen, we leren voor het leven. Ik blijf zelf onderweg door het volgen van bijscholing en studie. Op deze manier heb ik een eigen, eclectische stijl ontwikkeld.

Gedurende de laatste 20 jaar studeer ik op vrij intensieve wijze Chinese geneeskunde en hun toepassingen voor de westerse mens. Van daaruit kijk ik naar lichaam en geest als een organische eenheid. Mijn aanpak en adviezen zijn steeds gericht op drie niveaus:

  • het mentale – the mind
  • het emotionele – the soul
  • het lichamelijke – the body

Mijn coaching is vaak heel praktisch gericht en sluit aan bij het leven zoals het is. Als ik bijvoorbeeld relaxatie-oefeningen aanbied, dan zorg ik ervoor dat de persoon deze kan toepassen in zijn of haar dagelijkse routine. Verder gebruik ik vaak en graag humor, soms met een provocatief kantje. Het maakt het werk en het proces waar we samen aan bouwen lichter en meer verteerbaar. Het is immers de bedoeling dat je na een sessie met een goed gevoel weer verder kan, met meer lichtheid en gemak.

Een individuele sessie duurt maximum 1 uur.

De frequentie bepalen we samen in functie van de te bereiken doelstellingen.